Supa de rosii cu galuste

de divainbucatarie in Supe/Ciorbe, 20 Noi 2010 | 7044 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa:
  • 1 Kg de rosii coapte,
  • 4 morcovi medii,
  • 1 ceapa,
  • 1 telina,
  • 1 dovlecel mic,
  • 1 pastarnac,
  • 1 cartof,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 lingura de ulei,
  • sare,
  • piper dupa gust.
  • Pentru galuste gris: 4 linguri de gris,
  • 3 oua,
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste:

Pentru inceput decojim rosiile, le fierbem si apoi strecuram sucul pentru a nu avea seminte si eventuale coji ramase in supa.Intr-o oala punem la fiert legumele in 2 l de apa. Dupa ce au fiert in clocot 10-15 minute adaugam sucul lasat de rosii si le fierbem impreuna inca 5 minute.Cat timp se fierbe supa pregatim separat galustele. Batem ouale si apoi incorporam grisul. Intr-o oala punem la fiert apa cu sare. Cand va da in clocot punem cu o lingura sau cu lingurita(in functie de marimea dorita) compozitia in apa. Lasam sa fiarba cam 10 minute. In acest moment turnam un pahar de apa rece si le lasam apoi sa mai fiarba 5 minute – acesta este secretul mamei mele pentru galuste pufoase. Cand se vor ridica la suprafata sunt fierte. Le punem in supa de rosii fara sa mai fierbem. Este o supa simpla, rapida si mai ales gustoasa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa de gaina cu galuste pufoase pufoase